katoenen luiers kopen

Katoenen luiers kopen voor jouw kindje? Met 48% was veruit de meest voorkomende reden om geld te besparen. Het is waar dat katoenen luiers hogere initiële kosten hebben, maar de besparingen in de loop van de tijd kunnen enorm zijn. De gemiddelde baby zal twee tot drie jaar in luiers zitten, maar als je eenmaal je luiervoorraad hebt gekocht, kun je je luiers gedurende die hele tijd wassen en hergebruiken zonder nog een dubbeltje aan wegwerpartikelen te hoeven uitgeven. Als je meer dan één kind krijgt, kun je dezelfde luiers hergebruiken en nog meer geld besparen. Wist je dat de meeste katoenen luiers kunnen worden doorverkocht als je klaar bent, waardoor de totale kosten nog meer omlaag gaan? Zelfs als u optionele accessoires toevoegt, zoals natte tassen, doekjes of een luiersproeier, zijn de kosten nog steeds aanzienlijk lager dan de voortdurende financiële last van het kopen van wegwerpluiers gedurende drie jaar.

katoenen luiers kopen

Katoenen luiers kopen help het milieu

20% van de moeders zei dat ze katoenen luiers kozen om milieuredenen. De gemiddelde baby heeft ongeveer 6000 luierwissels nodig. Jakkes! 24 katoenen luiers zullen die duizenden op petroleum en papier gebaseerde wegwerpluiers vervangen. Ja, er zijn nog steeds milieukosten verbonden aan katoenen luiers, zoals de impact van het verbouwen van katoen, de energie en middelen die worden gebruikt om ze te maken, te transporteren en het water en de energie die nodig zijn om ze te wassen en te drogen. Maar die zijn beduidend minder dan de milieu-impact van de energie en hulpbronnen die worden gebruikt om wegwerpluiers te vervaardigen en om ze van en naar de consument te vervoeren.

En dan is er het probleem van wat te doen met die vuile luiers. In huishoudens met een baby in luiers vormen vuile luiers tot 50% van het huishoudelijk afval. Meer dan 20 miljard wegwerpluiers worden elk jaar op stortplaatsen gedumpt, en het kan tot 500 jaar duren voordat die luiers biologisch worden afgebroken. Ter vergelijking: een katoenen luier wordt in minder dan een jaar biologisch afgebroken. Omdat maar heel weinig mensen vaste stoffen door het toilet spoelen, bevatten die vervuilde wegwerpluiers vaak poep die bacteriën in de grond en het grondwater kan uitlogen. Wat een ecologische nachtmerrie!

Katoenen luiers redden babyzwervers

16% van de moeders zegt dat ze voor kleding kiezen om de blootstelling van hun baby’s aan de chemicaliën in wegwerpluiers te minimaliseren. De meeste wegwerpluiers bevatten veel onuitspreekbare chemicaliën zoals natriumpolyacrylaat (de blauwe kristallen in wegwerpluiers), xyleen, ethylbenzeen, styreen, isopropyleen en dioxines, chemicaliën die in verband zijn gebracht met gezondheidseffecten op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *