Er zijn vele wielmaten, en elke wielmaat heeft invloed op de prestaties van de fiets. Elke wielmaat is specifiek gemaakt voor een leeftijd en als iemand hiermee geen rekening heeft gehouden en een verkeerde wielmaat krijgt zal hij problemen hebben met het rijden van de fiets, en wellicht gewond raken als gevolg van de onzorgvuldigheid van het kiezen van de verkeerde wielmaat.

De echte leeftijd om een fiets te kopen begint bij 5 en op deze leeftijd zou elk kind moet weten hoe te fietsen. Dus er is een eenvoudige directe relatie tussen inches van de fiets en leeftijd van de berijder, als de fietser ouder wordt neemt de grootte van het wiel van de fiets ook toe.

De aanbevolen leeftijd om op een 18 tot 22 inch fiets te rijden is 5 tot 8 jaar oud. De juiste leeftijd om een 20 tot 24 inch wielmaat fiets te rijden is 6 tot 9 jaar. 22 tot 25 inch fiets is voor iemand die 7 tot 10 jaar oud is. Een 24 tot 28 inch fiets is vrij groot en er zullen een aantal problemen in de behandeling of de grip als het wordt gegeven aan iemand kleiner, daarom is de juiste leeftijd voor iedereen ouder dan 10 jaar.

Een andere methode om de perfecte fiets aan te schaffen

Het is waarschijnlijk dat als u de juiste wielmaat voor de juiste leeftijd hebt gekozen, u daarna geen probleem meer zult ondervinden. Er zal geen enkel probleem zijn met betrekking tot het rijgedrag, de versnelling, de grip, maar als u toch denkt dat u na het overwegen van leeftijd en wielmaat een probleem hebt, is er een andere methode om de juiste fiets te kiezen, deze methode kan gemakkelijk worden gedaan. In deze methode is het belangrijk om te focussen op de lengte. U meet de lengte van de fietser en laat hem op de kinderfiets zitten. Als u denkt dat de fietser comfortabel op de fiets zit, dan weet u dat het een goede fiets is. Als de fietser zich op geen enkele manier comfortabel voelt, dan is het niet de juiste fiets voor u.

Als u geen rekening houdt met leeftijd en wielmaat

Zoals al eerder benoemd, zijn leeftijd en wielmaat belangrijk en moet u er serieus over nadenken. Als u er niet serieus over nadenkt, zullen problemen ontstaan: u zult uw fiets niet onder controle kunnen houden, er zullen problemen zijn met acceleratie, controle en wegligging. U zal gewond raken. Het is dus aan te raden om de wielmaat te controleren en te vergelijken met de leeftijd wanneer u een fiets koopt online of in een fietsenzaak. Als u de juiste fiets hebt, voelt u zelf dat deze fiets voor u gemaakt is. U zult een meester zijn in de fietsvaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *