Een legpuzzel is een interessante mix tussen een spel en een uitdaging. Het is een van de bijzondere manieren waarop kinderen kunnen laten zien dat ze zich urenlang aandachtig aan een missie kunnen toewijden. Op zolder bij oma thuis kun je op zoek gaan naar een oude aap noot mies puzzel of je kan een online Disney puzzel kopen om je kinderen te verleiden tot deze belangrijke oefening in concentratie. Een puzzel Jan van Haasteren of een Heye puzzel 1000 kopen is zo gepiept en brengt gegarandeerd urenlang plezier voor de kinderen of volwassenen die de puzzel leggen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen al deze verschillende puzzels?

Een puzzel van Jan van Haasteren

Een puzzel daagt kinderen uit hun verbeelding in te zetten om stapsgewijs vorm te geven aan een mooie afbeelding. Een artiest die deze oefening al meerdere decennia als geen ander slim heeft toegepast is Jan van Haasteren. Het ongelofelijke oog voor detail en de simpele humor die hij verwerkt in zijn afbeeldingen maakt ieder puzzelstukje tot een plaatje en een puzzel Jan van Haasteren brengt een kind urenlang in een magische wereld. In een afbeelding van Van Haasteren zitten honderden grappen en grollen verstopt en tijdens het leggen van zijn puzzels bulderen de meeste kinderen van het lachen.

Puzzels van Heye

Is jouw kind een echte puzzelfanaat? Probeer dan ook eens de puzzels van het Duitse bedrijf Heye. Zij werken al meer dan vijftig jaar samen met allerlei artiesten om prachtige puzzels te produceren voor kinderen en volwassenen. Met een sprookjesachtig gebruik van kleur en vorm breng je een kind in aanraking met kunst van een hoog niveau in de vermomming van een leuk spelletje. Zo spendeer je samen uren aan de kunstwerken van Mélanie Delon en Alexander von Humbold en draag je bij aan de kunstzinnige opvoeding van je kinderen. Een Heye puzzel 1000 kopen is nog maar het begin van het puzzel avontuur. Wanneer je kinderen aangeven dat ze er klaar voor zijn heeft Heye zelfs puzzels van tweeduizend stukjes!

Een korte geschiedenis van de puzzel

Puzzels bestaan al een paar eeuwen, alhoewel de eerste puzzels er heel anders uit zagen dan de puzzels van vandaag. De meeste puzzels waren van hout gemaakt en werden gebruikt om kinderen spelenderwijs dingen te leren. De meeste puzzels beeldden dan ook afbeeldingen af van landkaarten of koningen. Het grootste verschil met de puzzels van vandaag was de vorm van de puzzelstukjes. De moderne stukjes die we nu kennen zijn eigenlijk heel bijzonder. Ze zien er allemaal hetzelfde uit en zijn toch uniek. Er is heel goed nagedacht over die subtiele verschillen zodat de stukjes alleen op de juiste plek in het plaatje passen.

Een traditie om door te geven

Een van de eerste projecten in een mensenleven waar een lange spanningsboog voor is vereist is een grote legpuzzel. Het is bijna een traditie om alle jonge kinderen uit te dagen met deze test van verbeelding en logica. Daarnaast is het een ideale manier om kinderen bloot te stellen aan kunst of andere lessen die in de afbeelding van de puzzel zijn verstopt. Een online Disney legpuzzel kopen, een puzzel Jan van Haasteren of een Heye 1000 puzzel kopen, voor ieder kind is er de perfecte puzzel. Welke puzzel doe jij cadeau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *